Joint venture

Robotize is de joint venture van twee familiebedrijven, Hollander Groep en Machinefabriek Geurtsen. Als multidisciplinaire system integrator bundelen wij hun expertise op het gebied van besturingstechniek en mechanische techniek. Wij bouwen op meer dan 130 jaar ervaring in techniek om telkens de beste oplossing te vinden voor de productie-uitdagingen van onze klanten. Zo fungeren wij als hun partner voor flexibele automatisering en robotisering.

Samenwerking

Robotize heeft als joint venture samenwerking in haar dna. Wij doen in onze projecten een beroep op de expertise van Hollander Techniek en Machinefabriek Geurtsen, schakelen waar nodig gespecialiseerde externe partners in en werken altijd in nauwe afstemming met onze opdrachtgevers. Zo realiseren wij nu de beste oplossing voor hun productie-uitdagingen. Tegelijk verkennen we voor de toekomst de nieuwe ontwikkelingen rond slimme productie en flexibele automatisering. Daarvoor zoeken wij de samenwerking met andere organisaties en samenwerkingsverbanden. Zo zijn we aangesloten bij FME, ondernemersorganisatie voor de technologische industrie, en Smart Industry, aanjager van digitalisering in de industrie.

Joint venture - Hollander Techniek - Machinefabriek Geurtsen - Robotize

Visie

Robotize ziet flexibele automatisering als oplossing voor de uitdagingen waarvoor productiebedrijven in Nederland en omringende landen staan. Consumenten en industriële eindgebruikers willen geen standaardproducten meer, maar producten die op maat worden gemaakt en toch snel en tegen lage kosten worden geleverd. De industrie schuift steeds meer naar ordergestuurde productie en uiteindelijk zelfs one-piece flow. De daarvoor benodigde flexibilisering van productie en geïntegreerde automatisering zijn bij uitstek te realiseren met de inzet van robots en cobots, robots die veilig samenwerken met mensen. Wij geloven in een slimme productieomgeving waarin mens, machine, robot/cobot en informatiesysteem integraal samenwerken. Daarvoor ontwikkelen wij turnkey oplossingen die nog niet bestaan. Onze focus ligt daarbij op beheersbaarheid en voorspelbaarheid van het project en effectiviteit en efficiency van het productiesysteem van de klant.

Op onderstaande foto's zijn de oprichters en de Sales Manager van Robotize te zien.

Erik Hollander - Hollander Techniek - Robotize

Erik Hollander

Directeur Hollander Techniek

Erwin Hoeksma - Robotize

Erwin Hoeksma

Sales Manager Robotize

Patrick Geurtsen - Machinefabriek Geurtsen - Robotize

Patrick Geurtsen

Directeur Machinefabriek Geurtsen

Maatwerk

Robotize ontwikkelt altijd een klantspecifieke oplossing, vaak op basis van een haalbaarheidsstudie. Voor het maatwerk dat wij leveren, gebruiken we eenvoudige en bewezen principes en oplossingen, voornamelijk op basis van standaardconcepten en -componenten. In een project besparen we daarmee kosten, verkorten we de doorlooptijd en, zeker zo belangrijk, beperken we de risico’s. We werken met industriële robots en andere producten van bekende merken. Waar mogelijk gebruiken we standaardonderdelen, waar nodig realiseren we componenten op maat; denk aan productspecifieke grippers. Onze toepassingsspecifieke besturingssoftware kent een modulaire structuur, met functionaliteit, communicatie en veiligheid. Zo bieden we met smart customization van hardware en software maximale zekerheid over het eindresultaat.

Klant centraal

Robotize werkt voor middelgrote en grote ondernemingen (vijftig tot duizend medewerkers) die met hun productie in Nederland concurrerend willen blijven. Wij voeren voor hen serieuze projecten uit die één of meerdere machines of productielijnen bestrijken. Uitgaand van het vraagstuk van de klant stellen we samen het programma van eisen op. Op basis daarvan werken we vrijblijvend een systeemconcept uit en stellen we een kostenraming op. Bij akkoord voeren we het project uit, te beginnen met een eventuele haalbaarheidsstudie en resulterend in turnkey oplevering, desgewenst gevolgd door hoogwaardige service en onderhoud (preventief en 24/7 reactief). Dit alles doen we samen met de klant, vanuit een gedeeld commitment voor de optimale automatiseringsoplossing en inclusief een gezamenlijke voorinvestering.

De klant centraal - Robotize

ONZE EXPERTISES

Onze mensen

Robotize is geworteld in de twee familiebedrijven die haar fundament vormen: professionele ondernemingen die gestaag groeien met behoud van een informele bedrijfscultuur en een zekere pioniersmentaliteit. Daarop voortbouwend onderscheiden onze mensen zich door hun creativiteit, enthousiasme en commitment. Met hun diepgaande kennis, jarenlange ervaring en brede expertise zoeken ze telkens weer de beste oplossing voor de klant. Op basis van wederzijds vertrouwen en open communicatie met de klant gaan zij elke uitdaging voor productieautomatisering aan.

Onze mensen - Robotize