Machinebouw

Als system integrator bundelt Robotize de krachten van machinebouw en besturingstechniek in klantspecifieke projecten. Wij werken waar mogelijk met standaardcomponenten en bewezen technieken, om met een korte doorlooptijd de gewenste machine te ontwerpen en bouwen. Waar nodig zetten we onze expertise van speciaalmachinebouw in om een optimaal werkende machine te realiseren.

Klantspecifiek proces

Op basis van bekende ontwerpprincipes en bestaande automatiseringstechnieken creëren wij nieuwe functionaliteit voor het specifieke proces van de klant. Samen ontwikkelen we de beste oplossing, waarbij de klant de kennis van zijn product en proces inbrengt, terwijl we een beroep doen op onze brede ervaring met productiesystemen en speciaalmachinebouw.

Machinebouw - Techniek - Robotize

Transportsystemen

Rond de machine richten wij ook de transportsystemen voor aan- en afvoer van materiaal en product in. We hebben veel kennis van de verschillende systemen, zoals rollen- en kettingbanen en transportbanden. Bij de inrichting van een transportsysteem gaat het om de handling van het product, inclusief eventuele pallettisering, en om de benodigde snelheid, capaciteit en buffering. Dankzij onze brede ervaring kunnen we die optimaal afstemmen op de aard van het productieproces. We houden daarbij ook rekening met de interactie tussen transportsysteem en product; denk aan wrijving en slijtage en aan positionering en uitlijning van het product, zo nodig met behulp van vision.

Productiviteit

Uiteindelijk draait het om de kwaliteit en de productiviteit van de speciaalmachine die we bouwen. Om onze automatiseringsoplossing te valideren, voeren we in de ontwerpfase uitgebreide simulaties uit met Visual Components (digital twin). Daarbij nemen we het complete systeem mee, de machine of lijn inclusief alle aanvoer- en afvoersystemen. Zo kunnen we de afloop en de nauwkeurigheid van het proces optimaliseren en de gewenste takttijden realiseren.

Machinebouw - Techniek - Robotize

Passend ontwerp

De productiviteit van een machine of lijn wordt mede bepaald door de omgeving waarin deze opereert. Zo nodig voeren we in de fabriekshal een 3D-laserscan uit van de betreffende ruimte. Deze scan levert een compleet beeld op van de ruimte waarin we het ontwerp virtueel kunnen plaatsen om te controleren of het past en er geen obstakels zijn. Ook kunnen we zo de bekabeling goed intekenen en de toegankelijkheid van de machine voor operators en logistiek optimaliseren. Het fraaie plaatje dat we vervolgens op basis van de 3D-scan maken, is mooi meegenomen in de communicatie met de klant.

Machineveiligheid

Bij het ontwerpen van onze automatiseringsoplossing besteden wij veel aandacht aan machineveiligheid. We volgen daarbij uiteraard de Machinerichtlijn en zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor de verplichte CE-markering. Daarbij zorgen we ervoor dat de medewerkers rond de machine – operator, heftruckchauffeur, enzovoort – op een veilige, efficiënte en ergonomische manier kunnen werken. Zo voorkomen we dat ze onnodig veel handelingen moeten verrichten vanwege veiligheidsvoorzieningen die niet slim zijn ontworpen. We hebben de kennis en expertise in huis om de puzzel van veiligheid, bedieningsgemak en productiviteit goed passend te maken.

Transportsystemen - Machinebouw - Robotize

BEHOEFTE AAN MEER INFORMATIE?

Wilt u meer weten over onze machinebouw oplossingen? Vraag het Erwin via 06 - 868 08 700, 055 - 7600 800 of e.hoeksma@robotize.nl. Wij gaan graag met u in gesprek om de opties te bespreken.

CONTACTGEGEVENS

Vestigingslocatie:
Boogschutterstraat 30
7324 AG Apeldoorn

Postbus 4339 | 7320 AH

Werklocatie / bezoek:

Hamburgweg 18a

7418 ES Deventer
info@robotize.nl

06 - 868 08 700
055 - 7600 800
088 - 8018 070 (service)

Volg ons op LinkedIn
Volg ons op YouTube

ROBOTIZE:

  1. Maakt uw productie sneller, slimmer en constanter
  2. Integreert de oplossing in uw productielijn en -proces
  3. Kijkt kritisch naar haalbaarheid en betrouwbaarheid
  4. Is gespecialiseerd in handelen, verpakken en palletiseren
  5. Verzorgt uw onderhoud en service