Besturingstechniek

Robotize ontwikkelt integrale oplossingen voor automatisering in de industrie met een belangrijke rol voor robots. Succesvolle systeemintegratie vereist een optimale samenwerking tussen alle onderdelen. Daarom beheersen wij het brede terrein van de besturingstechniek, inclusief robotisering – van hardware tot en met software en sensortechniek. Onze kennis van besturingsconcepten en -componenten gebruiken we voor het compleet uitwerken van projecten, van idee tot turnkey realisatie. We maken zoveel mogelijk gebruik van standaardproducten en -systemen en creëren daarmee telkens, in afstemming met de klant, een efficiënte oplossing.

Hardware

Wij werken met industriële robots en andere automatiseringsproducten van betrouwbare merken. Waar mogelijk gebruiken we standaardonderdelen, waar nodig realiseren we componenten op maat; denk aan productspecifieke grippers. We hebben veel kennis van motiontechniek voor het snel, nauwkeurig en efficiënt aansturen van allerlei bewegingen in geautomatiseerde processen.

Besturingshardware - Besturingstechniek - Robotize

Paneelbouw

Onderdeel van elke automatiseringsoplossing is de energievoorziening door voedingspanelen in een besturings- of schakelkast. Om een betrouwbare stroomverdeling te kunnen garanderen, verzorgen wij turnkey paneelbouw. We doen de engineering en bouwen vervolgens het ontwerp conform de geldende voorschriften. Ook de montage en installatie op locatie in de fabriek van de klant nemen we voor onze rekening, inclusief bekabeling en inbedrijfstelling.

Besturingshardware

Wij richten de besturing van onze automatiseringsoplossingen in met PLC’s of industriële PC’s. De exacte keuze is afhankelijk van de omvang van de te besturen productiesystemen en de complexiteit van bijvoorbeeld motion control. Als onderdeel van de besturing gebruiken we ook SCADA-systemen, voor het verwerken en visualiseren van meet- en regelsignalen.

HMI palletiseermachine - Industriële IT - Robotize

Software

Onze toepassingsspecifieke besturingssoftware kent een modulaire structuur, met functionaliteit, communicatie en veiligheid. Wij programmeren de software voor maximale performance en flexibiliteit in besturing. Operators hebben ter plekke toegang tot de besturing via een gebruikersvriendelijk ingerichte HMI en daarnaast is besturing op afstand mogelijk. We hebben expertise van alle gangbare industriële netwerken voor communicatie tussen de besturing, de verschillende productielijndelen en de centrale informatiesystemen.

Sensortechniek en vision

Wij zetten sensortechniek in om productieprocessen te bewaken en te kwantificeren. Dat gaat van het lezen/scannen van codes op onderdelen of producten tot het meten van producteigenschappen zoals afmetingen en gewicht. Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor vision; camera’s met bijbehorende visionsoftware gebruiken we voor diverse doeleinden. Denk aan het checken op fouten (zoals verkeerde aantallen of ontbrekende onderdelen), het bepalen van de posities van onderdelen of het detecteren van kwaliteitsproblemen (waaronder beschadigingen aan een oppervlak of breuken in een product). Gebeuren dergelijke controles real-time in de lijn, dan kan de machine meteen ingrijpen en een probleem verhelpen. Dit kan verdere schade of uitval voorkomen.

BEHOEFTE AAN MEER INFORMATIE?

Wilt u meer weten over onze besturingstechniek oplossingen? Vraag het Erwin via 06 - 868 08 700, 055 - 7600 800 of e.hoeksma@robotize.nl. Wij gaan graag met u in gesprek om de opties te bespreken.

CONTACTGEGEVENS


Boogschutterstraat 30
7324 AG Apeldoorn

Postbus 4339 | 7320 AH
info@robotize.nl

06 - 868 08 700
055 - 7600 800
088 - 8018 070 (service)

Volg ons op LinkedIn
Volg ons op YouTube

ROBOTIZE:

  1. Maakt uw productie sneller, slimmer en constanter
  2. Integreert de oplossing in uw productielijn en -proces
  3. Kijkt kritisch naar haalbaarheid en betrouwbaarheid
  4. Is gespecialiseerd in handelen, verpakken en palletiseren
  5. Verzorgt uw onderhoud en service