ztech_logo_final.jpg
Joint venture - Hollander Techniek - Machinefabriek Geurtsen - Robotize

P E R S B E R I C H T

Apeldoorn, 21 mei 2024

Overname Z-tech Solutions B.V. door Robotize (joint venture van Machinefabriek Geurtsen en Hollander Techniek); samen sterker in productieprocessen & projecten

Z-tech Solutions B.V. is overgenomen door Robotize (joint venture van Machinefabriek Geurtsen en Hollander Techniek). Beide bedrijven hebben de joint venture Robotize opgericht in 2016. “Onze bedrijven zijn samen nóg sterker en hebben een nóg betere positie op de regionale, nationale en internationale markt”, aldus de eigenaren Patrick Geurtsen en Erik Hollander.

Basis voor een goede match

“We zijn bijzonder blij met deze overname. De overname van Z-tech Solutions is een logische stap, het bedrijf heeft een uitstekende reputatie opgebouwd in de industrie en onze competenties zijn complementair aan elkaar”, vervolgt Patrick Geurtsen. “Met hun kijk op innovatie, samen met het toegewijde team van experts, hebben onze bedrijven voldoende overlap om elkaar uitstekend aan te vullen. “

Erik Hollander vult aan: “Hierdoor hebben wij samen meer productiecapaciteit, faciliteiten en voldoende technische experts in huis om klanten nóg beter en efficiënter van dienst te zijn. Samen gaan we verder professionaliseren en groeien. We zijn optimaal voorbereid op de toekomst. We zijn dan ook erg blij met deze acquisitie.”

De 30 personeelsleden blijven in dienst van Z-tech Solutions, dat als zelfstandig bedrijf blijft voortbestaan. Samen met alle medewerkers levert dit een brede organisatie op met veel kennis en ervaring. De bedrijven versterken elkaar onderling en creëren daarmee nieuwe kansen.

De rol van managing director binnen Z-tech Solutions B.V. wordt overgenomen door Cor Brookhuis welke in meerdere rollen als eindverantwoordelijke ervaring heeft opgedaan om in vol vertrouwen deze rol over te nemen.

MFG x Hollander Techniek x Robotize (1).png

(v.l.n.r.), Jan Moekotte oud-eigenaar Z-tech, Erik Hollander, mede eigenaar Robotize en algemeen directeur Hollander Techniek, Tanno Zuidema oud-eigenaar Z-tech, Patrick Geurtsen, mede eigenaar Robotize en eigenaar Machinefabriek Geurtsen

-------------------------------------------------------

VOOR DE REDACTIE Foto’s in de bijlage is rechtenvrij te gebruiken.

Over Z-tech Solutions

In 1993 is Z-tech Solutions opgericht. De kernactiviteit bij de oprichting was het ontwikkelen van speciaalmachines. In de loop der jaren heeft Z-tech zich steeds verder ontwikkeld en is uitgegroeid van 2 medewerkers naar 30 medewerkers, waarvan het merendeel hoog opgeleide technici zijn. De activiteiten bestaan op dit moment uit het oplossen van complexe vraagstukken op het gebied van productie- en assemblagelijnen, waarbij robotica een integraal onderdeel vormt van de totaaloplossing.

Over Robotize

Robotize ontwerpt en realiseert klant specifieke productieautomatisering voor klanten in een diversiteit aan markten. Als multidisciplinaire system integrator bundelt Robotize kennis en expertise op het gebied van concept engineering, robot techniek, besturingstechniek, mechanische techniek en smart industry. Hierbij maken zij gebruik van de nieuwste tools zoals proces flow simulaties in een digitale omgeving middels een digital twin. Robotize bouwt op meer dan 130 jaar ervaring in de techniek en hiermee lukt het om telkens de beste oplossing te vinden voor de productie-uitdagingen van hun klanten.

Over Hollander Techniek

Opgericht als een familiebedrijf in 1974 en met 50 jaar ervaring is Hollander Techniek een toonaangevende technische dienstverlener en system integrator. Ons doel is om complete technische oplossingen te creëren door middel van innovatie en samenwerking. Wij streven naar verbinding, toegepaste vernieuwende technieken en duurzame oplossingen die waarde toevoegen aan onze klanten en de maatschappij. We zijn lokaal betrokken door onze vestigingen in Apeldoorn, Amersfoort, Almelo, Almere en Zaandam met bijna 600 medewerkers. Onze expertise is breed en omvat o.a. elektrotechniek, werktuigbouwkunde, brand- en beveiligingssystemen, meet- en regeltechniek, winkelautomatisering, gebouwbeheersystemen, industriële procesautomatisering, energiesystemen en service & onderhoud. Onze klanten zijn actief in uiteenlopende markten binnen de sectoren utiliteit, retail en industrie. Hierbij valt te denken aan de procesindustrie, maakindustrie, voedingsindustrie, afvalverwerking, waterzuivering, industrieel vastgoed, kantoren, gebouwen, retail, onderwijs, gezondheidszorg, sport en recreatie en de farmaceutische sector.

Over Machinefabriek Geurtsen

De passie voor techniek zit in de genen. Al meer dan 100 jaar is Machinefabriek Geurtsen een familiebedrijf. Het is gespecialiseerd in het ontwikkelen van op maat gemaakte machines en productielijnen voor diverse branches, zoals de levensmiddelen-, chemische- en farmaceutische industrie. Ook daarbuiten zijn ze actief. Bij Geurtsen draait het om moderne technieken zoals robottechniek, industrie 4.0 en predictive maintenance in de machinebouw. Machinefabriek Geurtsen heeft ruim 135 medewerkers in dienst. Geurtsen richt zich op de producten en businesscases van klanten en zet alle kennis in om (delen van) productieprocessen te automatiseren voor een hogere kwaliteit, hogere output en verbeterde ergonomie. Ook service en onderhoud, is een belangrijk onderdeel. Machinefabriek Geurtsen is onderdeel van de Geurtsen Groep. De Geurtsen Groep bestaat uit de bedrijven: Machinefabriek Geurtsen Deventer B.V., Machinefabriek Eerbeek B.V., Machinefabriek Westerhof B.V. Servicegroep BST B.V., RODOMACH Speciaalmachines B.V., Gemini Techniek B.V., Erick Personeelsdiensten B.V., Leadify B.V., Lastechniek Wilderink B.V., Klieverik Heli B.V.

Voor nadere informatie:

Z-tech Solutions B.V.

Cor Brookhuis

Email: corbrookhuis@z-tech.nl

Tel. +31 (0) 541-571630

Website: www.z-tech.nl

Hollander Techniek

Arianda Budel

E-mail: arianda.budel@hollandertechniek.nl

Tel: +31 (0) 6 30 014 842

Website: www.hollandertechniek.nl

Machinefabriek Geurtsen Deventer B.V.

Brenda de Vries

E-Mail: b.de.vries@mfgeurtsen.nl

Tel: +31 (0) 570-219824

Website: www.mfgeurtsen.nl

Robotize

Erwin Hoeksma

E-Mail: e.hoeksma@robotize.nl

Tel: +31 (0) 6 86 808 700

CONTACTGEGEVENS

Vestigingslocatie:
Boogschutterstraat 30
7324 AG Apeldoorn

Postbus 4339 | 7320 AH

Werklocatie / bezoek:

Hamburgweg 18a

7418 ES Deventer
info@robotize.nl

06 - 868 08 700
055 - 7600 800
088 - 8018 070 (service)

Volg ons op LinkedIn
Volg ons op YouTube

ROBOTIZE:

  1. Maakt uw productie sneller, slimmer en constanter
  2. Integreert de oplossing in uw productielijn en -proces
  3. Kijkt kritisch naar haalbaarheid en betrouwbaarheid
  4. Is gespecialiseerd in handelen, verpakken en palletiseren
  5. Verzorgt uw onderhoud en service