INDUSTRIËLE IT


Industriële IT slaat de brug tussen kantoor- en procesautomatisering. Met de kennis die wij in huis hebben op het gebied van Industriële IT kunnen we uw robotinstallatie integreren in uw productieprocessen. Technieken die we hiervoor gebruiken zijn onder andere; koppeling met uw ERP/MES/WMS-systeem, tracking & tracing van producten en onderdelen, industrieel printen, digitale werkinstructies, OEE en business intelligence.


KOPPELING MET ERP/MES/WMS-SYSTEEM

Een ERP/MES/WMS-koppeling zorgt voor de uitwisseling van productgegevens tussen bijvoorbeeld een IT-systeem en een ERP-systeem. Het IT-systeem krijgt de productgegevens door vanuit het ERP-systeem. Vervolgens weet de installatie op basis van de aangemaakte productrecepturen welke handelingen hij moet uitvoeren. Hierbij is het ook mogelijk om status en output informatie van het proces terug te koppelen aan het ERP-systeem. Of het nu gaat over SAP, Navision, Dynamics AX, Baan, AFAS of Exact, u kunt rekenen op een naadloze integratie met uw productautomatisering.

TRACKING & TRACING

Met tracking en tracing kunt u in het systeem de producten en onderdelenflow realtime bijhouden. Welk product of onderdeel bevindt zich waar in de installatie en/of uit welke specifieke onderdelennummers is het product samengesteld. Hierbij is het ook mogelijk om eventuele problemen of uitval producten te registreren.Het registeren van de onderdelen en/of producten gebeurd door middel van aangebrachte identificatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een barcode, QR-code of RFID.

INDUSTRIEEL PRINTEN

Om uw producten te voorzien van een tacking & tracing identificatie of bijvoorbeeld een THT-datum biedt industrieel printen de uitkomst. Door bovenstaande systemen te koppelen aan een industriële printer is het handmatig instellen van printers verleden tijd. Wij werken met verschillende gerenommeerde printerleveranciers samen en verzorgen de koppeling tussen bovenstaande systemen en de printer.

DIGITALE WERKINSTRUCTIES

Mocht een deel van de handelingen niet (goed) te automatiseren zijn dan kunnen digitale werkinstructies de oplossing zijn. Een digitale werkinstructie reduceert het aantal fouten tijdens een de handelingen en zorgt ervoor dat informatie altijd up-to-date is. Ook bent u minimaal afhankelijk van de ervaring van uw medewerkers. De operator krijgt duidelijke instructies en dient na uitvoering akkoord te geven op de uitgevoerde handelingen.

OEE & BUSINESS INTELLIGENCE

Overall Equipment Effectiveness (OEE) is een verbetertool die u inzicht geeft in de knelpunten in uw productieproces. Wij hebben de mogelijkheid om inzicht te krijgen in de OEE van uw productie-installaties. Dit kunnen we doen voor de door ons gerealiseerde oplossingen maar dit kan ook uitgebreid worden naar installaties van derden. Daarnaast kunnen we nog meer informatie uit uw productieproces inzichtelijk maken door middel van Business Intelligence (BI). In een BI-systeem wordt data verzameld vanuit diverse intelligente systemen (PC, PLC, etc.) welke vervolgens op verschillende manieren voor u inzichtelijk gemaakt wordt.

BEHOEFTE AAN MEER INFORMATIE?

Wilt u meer weten over industriële IT oplossingen? Neem dan even contact met ons op. Wij gaan graag met u in gesprek om de opties te bespreken.

Neem contact op

CONTACTGEGEVENS


Boogschutterstraat 30
7324 AG Apeldoorn

Postbus 4339 | 7320 AH
info@robotize.nl

06 - 868 08 700
055 - 7600 800
088 - 8018 070 (service)

Volg ons op LinkedIn
Volg ons op YouTube

ROBOTIZE:

  1. Maakt uw productie sneller, slimmer en constanter
  2. Integreert de oplossing in uw productielijn en -proces
  3. Kijkt kritisch naar haalbaarheid en betrouwbaarheid
  4. Is gespecialiseerd in handelen, verpakken en palletiseren
  5. Verzorgt uw onderhoud en service