INDUSTRIËLE IT

Robotize creëert slimme productieomgevingen waar mensen, machines, robots en informatiesystemen integraal samenwerken, met industriële informatietechnologie (IT) als de verbindende schakel. Voor een optimale besturing van productieprocessen slaan wij de brug tussen kantoor- en procesautomatisering. We realiseren vergaande integraties en leggen koppelingen met alle mogelijke hardware- en softwaresystemen. Daarvoor beheersen we uiteenlopende communicatieprotocollen en -interfaces, zoals OPC-UA , XML en API’s (application programming interfaces).

Koppeling met informatiesystemen

Industriële IT begint met de koppeling van de productiebesturing aan informatiesystemen zoals ERP, MES, WMS en PLM. Daarmee zorgen wij voor de vertaling van de actuele orderinformatie naar de concrete planning van machine-activiteiten, van one-piece flow tot serieproductie. Ook verzorgen we voor de logistiek bijvoorbeeld de integratie met het vlootmanagement voor AGV’s (automatisch geleide voertuigen). Informatie over de gerealiseerde productie wordt teruggekoppeld naar de informatiesystemen.

AGV’s (automatisch geleide voertuigen) - Industriële IT - Robotize

STANDAARDSYSTEMEN EN MAATWERKOPLOSSINGEN

Wij programmeren de productiebesturing met standaardsoftware-oplossingen van het Microsoft-platform en verzorgen van daaruit integraties met de reeds aanwezige informatiesystemen. De klant kan daarbij rekenen op een naadloze integratie. Voor de nieuwe functionaliteit die we aan een klantspecifieke automatiseringsoplossing toevoegen, gebruiken we zoveel mogelijk standaard-informatiesystemen.

TRACKING & TRACING

Voor de productiebesturing maakt tracking & tracing het mogelijk om de flow van onderdelen en producten in het productieproces real-time bij te houden. Wij hebben daar oplossingen voor die werken met een unieke identificatie op een label op elk item; denk aan een barcode, QR-code of RFID-code. Zo’n label wordt aangebracht met bijvoorbeeld een sticker, een (laser)gravering of een RFID-tag. Voor het aanbrengen van codes integreren wij industriële printers of lasers in de productielijn; voor het uitlezen van de codes scanners of RFID-lezers. In alle gevallen is er een koppeling met de productiebesturing en eventueel ook met weegschalen of andere meetinstrumenten voor het toevoegen van productinformatie aan het label.

Tracking & tracing - Industriële IT - Robotize

TRACEABILITY

Veel hedendaagse productiemethoden vereisen industriële IT, zoals bijvoorbeeld traceability voor producten met hoge toegevoegde waarde. Voor elk individueel product moet te achterhalen zijn hoe het is gemaakt, uit welke specifieke materialen en met welke technieken. Dit om bij eventuele problemen de oorzaak te kunnen achterhalen. Met tracking & tracing kunnen wij deze traceability voor de klant waarmaken. De informatie die over elk afzonderlijk product met uniek serienummer wordt verzameld, wordt opgeslagen in een database van een PLM- of een ander systeem.

DIGITALE WERKINSTRUCTIES

Bij automatisering van productieprocessen kan het slim zijn om vanwege flexibiliteit en efficiëntie bepaalde processtappen handmatig te houden. Wij zorgen er dan voor dat de operators digitale werkinstructies kunnen ontvangen om hun taken snel en foutloos uit te voeren. Bijvoorbeeld via schermen op de werkvloer ontvangen ze dan aanwijzingen en kunnen ze akkoord of feedback op hun werk geven. Desgewenst verzorgen we ook pick-to-light, met lichtsignalen die het werkverloop aansturen. Dankzij digitale werkinstructies ontvangen operators altijd actuele informatie en hebben ze minder training nodig. Daardoor hoeven ze minder hoog gekwalificeerd te zijn en kunnen ze sneller zelfstandig aan de slag.

OEE & BI

Dankzij de koppeling van informatiesystemen en databases is alle informatie uit het productieproces beschikbaar om de klant inzicht te geven in de status van zijn productieproces. Wij hebben daarvoor een industriële IT oplossingen ontwikkeld, zoals OEE-tooling. Die berekent de Overall Equipment Effectiveness (OEE) van een machine of complete lijn, inclusief de installaties van derden. Dit geeft zicht op de knelpunten in productie en daarmee op de mogelijkheden om de OEE te verbeteren. Voor nog meer productie-informatie maken we gebruik van Business Intelligence (BI); een BI-systeem maakt uitgebreide rapportages – ook real-time. Wij werken vooral met Power BI van Microsoft om data te visualiseren voor de gebruiker, van operator tot productiemanager.

DATA VOOR ONDERHOUDSPLANNING

Tot de informatie die we over machines en lijnen verzamelen, behoren data over hun conditie en de intensiteit van het gebruik. Denk aan het aantal draaiuren van een motor of het aantal slagen dat een cilinder heeft gemaakt. Wij ontwikkelen en implementeren IIoT-oplossingen (Industrial Internet of Things) voor machineregistratie en conditiemonitoring met behulp van intelligente sensoren of koppelingen met het besturingssysteem. De data kunnen we toevoeren aan een digital twin van de machine of lijn. Dat doen we om dieper inzicht te krijgen in de conditie en om mogelijk falen van onderdelen te kunnen voorspellen. Dat helpt bij het optimaal plannen van preventief onderhoud en zorgt ervoor dat het predictief onderhoud op het juiste tijdstip kan worden uitgevoerd.

BEHOEFTE AAN MEER INFORMATIE?

Wilt u meer weten over onze industriële IT oplossingen? Vraag het Erwin via 06 - 868 08 700, 055 - 7600 800 of e.hoeksma@robotize.nl. Wij gaan graag met u in gesprek om de opties te bespreken.

CONTACTGEGEVENS

Vestigingslocatie:
Boogschutterstraat 30
7324 AG Apeldoorn

Postbus 4339 | 7320 AH

Werklocatie / bezoek:

Hamburgweg 18a

7418 ES Deventer
info@robotize.nl

06 - 868 08 700
055 - 7600 800
088 - 8018 070 (service)

Volg ons op LinkedIn
Volg ons op YouTube

ROBOTIZE:

  1. Maakt uw productie sneller, slimmer en constanter
  2. Integreert de oplossing in uw productielijn en -proces
  3. Kijkt kritisch naar haalbaarheid en betrouwbaarheid
  4. Is gespecialiseerd in handelen, verpakken en palletiseren
  5. Verzorgt uw onderhoud en service