HOUTVEZELBEDRIJF FIKSE

test5.jpg

Houtvezelbedrijf Fikse is al meer dan 50 jaar gevestigd in Nijbroek, middenin de stedendriehoek Apeldoorn – Deventer – Zutpen. Wat ooit begon met de handel in diervoeding is uitgegroeid tot een onderneming die zich specialiseert in de in- en verkoop, het verwerken, de productie en het transporteren van vlas, zaagsel, houtvezel, houtschillen, houtbriketten en resthout. De grondstoffen zijn afkomstig van de hout en vlas verwerkende industrieën in Nederland, België en Frankrijk.

Het productieproces wordt vanaf het begin tot het eind in eigen beheer uitgevoerd. Houtvezelbedrijf Fikse sorteert, filtert en verpakt de houtvezels en het vlas met professionele machines en robots. Hierdoor kan het bedrijf constante kwaliteit leveren en bovenal efficiënt te werk gaan.

NIEUWE INSTALLATIE

Voor het palletiseren van de producten was een nieuwe installatie gewenst. De oude installatie was aan het einde van zijn levensduur en gaf veel storingen. Op basis van deze behoefte is contact gelegd met Robotize. Robotize heeft een nieuwe palletiseer-installatie ontworpen die voldeed aan de wensen van Fikse. Deze installatie was op een aantal zaken onderscheidend, mede hierdoor heeft Fikse de opdracht voor realisatie aan Robotize gegund.

UITDAGINGEN

De maximale stapelhoogte van de pallets was een uitdaging. Deze worden tot 2,75 meter hoog gestapeld. Om de hoogtedoelstellingen te realiseren, is de installatie voorzien van een slim grijperontwerp en gedetailleerde uitzet van het ontwerp. Daarnaast was een seal controle van de verpakking gewenst. Om dit te realiseren door middel van een camerasysteem bleek een flinke uitdaging, zeker gezien het feit dat de verpakking doorzichtig is en het te verpakken product erg grof qua structuur. Uiteindelijk is een eenvoudige en betrouwbare oplossing bedacht die het probleem bij de bron signaleert; het scheef inlopen van de folie over de schouders van de verpakkingsmachine.

MAURITS FIKSE OVER DE SAMENWERKING

“Wij zijn zeer tevreden over het palletiseren van deze nieuwe installatie. Onze medewerker heeft bijna geen omkijken meer naar deze installatie en hij kan zich hierdoor meer bezig houden met andere taken binnen het bedrijf, zoals het laden en lossen van de vrachtwagens. In de beginfase nog wel af en toe een storing (zowel hardware als software) gehad, maar na een telefoontje was binnen 2 uur de programmeur/ monteur al bij ons ter plekke om het probleem te verhelpen. Een dikke pluim voor de snelle service en de goedwerkende installatie.”

BEHOEFTE AAN MEER INFORMATIE?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een palletiseer robot in uw organisatie? Neem dan even contact met ons op. Wij gaan graag met u in gesprek om de opties te bespreken.

CONTACTGEGEVENS

Vestigingslocatie:
Boogschutterstraat 30
7324 AG Apeldoorn

Postbus 4339 | 7320 AH

Werklocatie / bezoek:

Hamburgweg 18a

7418 ES Deventer
info@robotize.nl

06 - 868 08 700
055 - 7600 800
088 - 8018 070 (service)

Volg ons op LinkedIn
Volg ons op YouTube

ROBOTIZE:

  1. Maakt uw productie sneller, slimmer en constanter
  2. Integreert de oplossing in uw productielijn en -proces
  3. Kijkt kritisch naar haalbaarheid en betrouwbaarheid
  4. Is gespecialiseerd in handelen, verpakken en palletiseren
  5. Verzorgt uw onderhoud en service